TİP eski Milletvekili Barış Atay, partideki MYK üyeliğinden ayrıldı. Oda TV, bu gelişmeyi "TİP’te kargaşa sürüyor: Barış Atay görevinden ayrıldı" başlığıyla okurlarına duyurdu. Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Oda TV'nin haberine tepki gösterdi.

Atay sosyal medya hesabından ikinci bir paylaşım yaparak video yayımladı. Atay, 'Türkiye İşçi Partisi'nden ayrılmadığını ve mücadelesine sanat yoluyla devam edeceğini' belirtti.

'İSTİFA ETMEDİM, PARTİ ÜYESİ OLARAK DEVAM EDECEĞİM'

Barış Atay, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan istifa haberlerini "uydurma" olarak nitelendirerek, "Türkiye İşçi Partisi'nden istifa etmedim. Hâlâ üyesiyim. Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görev süremi tamamladım. Yeni bir merkez yürütme kurulu seçildi. Yeni arkadaşlara başarılar diliyorum ve bir parti üyesi olarak hayatıma devam edeceğim," dedi.

'MÜCADELEDEN ÇEKİLMEK DEĞİL, MESLEĞİME DEVAM EDECEĞİM'

Atay, milletvekilliği süresinin sona erdiğini ve oyunculuk-yönetmenlik kariyerine döneceğini açıkladı. Bunun bir mücadeleyi yarıda bırakmak anlamına gelmediğini vurgulayan Atay, "Bir doktor ya da avukat milletvekilliği bittikten sonra işine geri dönerse, ben de mesleğime döneceğim. Bu mücadeleden çekilmek değil. Siyasetten kopmak Türkiye'de mümkün değil," ifadelerini kullandı.

'SANAT DA BİR MÜCADELE ALANI'

Sanatın bir mücadele alanı olduğunu söyleyen Atay, tiyatro oyunları, konserler ve sinema filmleriyle mücadelesine sanat yoluyla devam edeceğini belirtti. Atay, "Nasıl ki milletvekili olmadan önce oyunlarım yasaklandığında bunun bir siyasi etkisi olduğunu gördük, bu dönemde de sanat yoluyla mücadele etmeye devam edeceğim," dedi.

'SPEKÜLASYONLARA GEREK YOK'

Barış Atay, partiden istifa ettiği ya da partiyle anlaşmazlık yaşadığı iddialarına da yanıt verdi. Atay, "Beni kimsenin tasfiye ettiği yok. Anlaşamadığımız konular olabilir ama yoldaşlık, ortaklaşa mücadele etmektir. Herhangi bir spekülatif habere inanmaya gerek yok," dedi.

'TÜRKİYE'DE YAŞIYORUM VE BURADA KALACAĞIM'

Atay, yurtdışına gittiğine dair haberleri de yalanladı ve Türkiye'de yaşamaya devam edeceğini vurguladı. "Almanya'da falan değilim. Türkiye'de yaşıyorum, burada kalacağım. Bu ülkede yaşamayı seviyorum ve mücadeleme devam edeceğim," dedi.

'MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Barış Atay, destek veren herkese teşekkür ederek, "Sizlerle bu yol yürünemezse bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yok. Sanatsal faaliyetlerde yan yana geliriz. Güzel günler göreceğimize inanıyorum. Hepiniz iyi ki varsınız," diyerek sözlerini tamamladı.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Bu açıklamalarıyla Atay, Türkiye'deki siyasi ve sanatsal mücadelesine kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

'İKİ KELAM ETMEK ŞART OLDU SİZE...'

Barış Atay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yalan haber yapmaktaki istikrarınızı ve utanmazlığınızı şaşırmadan takip etsem de bir iki kelam şart oldu size. Ben partiden istifa etmedim. Ben görevimden de istifa etmedim. Nitekim ben istifa da etmedim."

Atay ayrıca, "Oturduğu koltuktan 40 yıl kalmayan, makamları olmadan nefes alamayanların anlamasını beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

'HOŞUNUZA GİTMEYECEK EMİNİM AMA MÜCADELEYE DEVAM'

Barış Atay'ın paylaşımı şu şekilde:

''Yalan haber yapmaktaki istikrarınızı ve utanmazlığınızı şaşırmadan takip etsem de bir iki kelam şart oldu size.

Ben partiden istifa etmedim. Ben görevimden de istifa etmedim. Nitekim ben istifa da etmedim.

Oturduğu koltuktan 40 yıl kalmayan, makamları olmadan nefes alamayanların anlamasını beklemiyorum.

Hoşunuza gitmeyecek eminim ama mücadeleye devam, her zaman, her şekilde, her yolla…''

Atay Twit

NE OLMUŞTU?

TİP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarının ardından Barış Atay'ın ise yeni dönemde kendi isteği ile MYK’da görev almadığı duyuruldu.

Parti Meclisi'nin kendi iç iş bölümüyle, merkezi büro ve komisyonların bileşimine ilişkin değerlendirmelerini tamamladığı ve tüm merkez organların bileşiminin netleştiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda önümüzdeki dönem Yunus Başaran, İlke Bereketli, Bilge Seçkin Çetinkaya, Cenk Dik, Doğan Ergün, Sera Kadıgil, Can Soyer, Oya Sönmez, Özgür Urfa ve Cengiz Yeter yoldaşlarımız Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak görevlendirilmiştir.

Geçen dönem Genel Başkan Yardımcılığı görevini özveriyle üstlenen Barış Atay yoldaşımız bu görevini tamamlamış ve yeni dönemde kendi isteği ile MYK’da görev almamıştır. Yoldaşımıza emeği ve katkısı için teşekkür ediyoruz."

Editör: Selda Manduz