Politika

Bahçeli, Dervişoğlu'ndan fırlattığı urganı istedi: 'Odasına asacak'

Bengütürk TV: Bahçeli, Öcalan çağrısı nedeniyle Dervişoğlu'nun fırlattığı urganı İYİ Parti grubundan istedi.

Abone Ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun" çağrısına yanıt olarak İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun bugün partisinin grup toplantısında fırlattığı urganı istediği belirtildi.

Bengütürk TV, Bahçeli'nin İYİ Parti grubundan söz konusu ipi istediğini duyurdu. Habere göre Bahçeli urganı, MHP Genel Merkezi'ndeki makam odasına asacak.

NE OLMUŞTU?

Bahçeli dün grup toplantısında yaptığı konuşmada "Bugün kitabın ortasından ve hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum. Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın."

İYİ Parti Genel Başkanı Musavvat Dervişoğlu ise Bahçeli’nin Abdullah Öcalan çağrısına, kürsüden 'urgan' fırlatarak yanıt verdi. Bahçeli’nin 2007’de bir mitingde ‘Öcalan’ın idamı' çağrısına gönderme yapan Dervişoğlu, "Al bunu başının ucuna as" dedi