31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce kayyım Hüseyin Beyoğlu'nun yönetiminde olan ve seçimlerde DEM Parti'nin rekor oyla (yüzde 71.83) kazanarak Eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik ile devraldığı Bağlar Belediyesi, kayyım dönemine ait usulsüzlükler nedeniyle zor bir dönem yaşıyor.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları yayınladıkları yazılı açıklamayla mayıs ayı personel ücretlerini ödeyemeyecek durumda olduklarını gerekçeleriyle kamuoyuna duyurdu.

'KAYYIMIN İFTİHAR TABLOSU'

Basın açıklamasından önce Bağlar Belediyesi'nin mayıs ayı gelir gider tablosunu da sosyal medya hesaplarından paylayan Eşbaşkan Siraç Çelik, "5Yıllık Beyoğlu Kayyum Yönetimi’nin iftihar tablosu!! Bu ay maaş ödememiz için 40 milyon TL’ye ihtiyacımız var" notunu düştü.

Ekran Goruntusu 2024 05 13 215547

'HER TÜRLÜ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK'

Ardından yapılan basın açıklamasında "Bu ay hiç yatırım yapmaz hizmet etmez isek dahi, aylık hizmetleri karşılamak için toplam 120 milyon liraya ihtiyacımız var" denildi.

Belediyede kayyım tarafından üstlerine bir enkaz yıkıldığını açıklayan Eşbaşkanlar, " Araştırma inceleme ve teftiş kurulumuzca tamamlanan çalışmalar önümüzdeki günlerde açıklanacak ve mülkiye, sayıştay müfettişleri dahil her türlü hukuki süreç başlatılacaktır" dedi.

'PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMİYORUZ'

"Basına, kamuoyuna ve kıymetli çalışanlarımıza" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Beyoğlu Kayyum Yönetiminin devrettiği, üzerimize yıktığı tahribatın boyutlarını incelediğimiz her dosyada el attığımız her işte görüyoruz. Araştırma inceleme ve teftiş kurulumuzca tamamlanan çalışmalar önümüzdeki günlerde açıklanacak ve mülkiye, sayıştay müfettişleri dahil her türlü hukuki süreç başlatılacaktır.

FAKAT MAYIS AYI PERSONEL MAAŞLARINI Kamu kaynaklarını sorumsuzca kullanan norm kadro dengesini gözetmeden, aile bağları, ticari ve bürokratik ilişkilerini ön plana alarak sınırsızca personel alımına giden "Beyoğlu Kayyum Yönetiminin" bütçede açtığı onarılmaz gedik yüzünden ÖDEYEMİYORUZ. Tabloda görüldüğü üzere bu ay hiç yatırım yapmaz hizmet etmez isek dahi sadece personel maaşlarını ödemek için 40 MİLYON TL'ye, aylık hizmetleri karşılamak için 80 MİLYON TL'ye toplam 120 MİLYON TL 'ye ihtiyacımız vardır

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Hevseroken Şaredariya Rezan Leyla AYAZ | Siraç ÇELİK"

KAYYIM YÖNETİMİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı olan Zeyyat Ceylan 2019’da yüzde 71 gibi rekor bir oyla kazandığı Bağlar Belediye Başkanlığı mazbatasını KHK'li olduğu gerekçesiyle verilmemişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Zeyyat Ceylan yerine mazbatayı ikinci olan AKP adayı Hüseyin Beyoğlu'na vermişti. Uzun yıllardır yolsuzluk, para aklama, rüşvet ve yakınlarını işe alma gibi birçok yolsuzluk iddiasıyla gündemden düşmeyen Beyoğlu hakkında birçok kez dava açılmış ancak ceza almamıştı.

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde DEM Parti'den aday olan ve önceki seçimde aldıkları oranını arttırarak yüzde 71.83 oy oranı ile seçilen Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Siraç Çelik ve Leyla Ayaz 8 Nisan'da mazbatalarını alarak göreve başlamıştı.

Çelik Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada kayyımın, belediye başkanı odasındaki süs eşyalarını bile boşalttığını anlatmış, mart ayına ait 51 milyon TL de SSK borcu bıraktığını dile getirmişti.

Editör: Selda Manduz