DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP ve İYİ Parti arasında süren iş birliği tartışmalarına ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, 14 Mayıs seçimlerinin sadece muhalefette değil, aktif siyaset yapan birçok insanda hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını vurgularken seçim sonrasında muhalefet partilerinin iç tartışmalarının hayal kırıklığını büyüttüğünü söyledi.

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

İsim vermeden Meral Akşener'in Mansur Yavaş hakkındaki sözlerini eleştiren Babacan, şunları söyledi:

"Şurada seçime 3 ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediğini, neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız."

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Yerel seçimlerle ilgili mesajlar da veren Babacan, ay başında yerel seçimler için 51 belediye başkan adayını açıkladıklarını hatırlatırken gelecek hafta da Ankara'da yapacakları törenle ikinci grup belediye başkan adaylarını duyuracaklarını söyledi.

MERAL AKŞENER, YAVAŞ VE İMAMOĞLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde partide yaşanan istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Partimize operasyon var, savaş ilanı kabul ediyorum!” demişti.

İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Akşener, yerel seçimler öncesi partisindeki gelişmeler, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

'KORKUP, MİLLETİN İSTEĞİNİ KABUL ETMEDİLER'

İYİ Parti lideri Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı korkup, milletin isteğini kabul etmemekle suçlamıştı.

Meral Akşener şöyle devam etmişti:

"Aynı şekilde Saraçhane'ye 2'nci kere gittim. Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ama kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler."

MANSUR YAVAŞ'TAN, AKŞENER'İN 'KORKAKLIK' İFADESİNE YANIT

İstanbul Büyük Şehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'ı kastederek "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine, Yavaş'tan yanıt gelmişti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının son ana kadar belirlenmediğini anımsatan Yavaş, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor" dedi. ABB Başkanı Yavaş ayrıca, "Benim aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi" diye konuşmuştu.

'BEN BU KONULARA ÇOK GİREN BİR İNSAN DEĞİLİM'

Yavaş, şu ifadelere yer vermişti:

“Korkak’ kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz. Elimizi taşına altına koymamız gerekiyorsa da koyarız. Bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi partinin genel başkanı ‘aday ol’ diye çağırmıştır. Bu genel başkanların, ‘haydi çık ortaya’ demesi ile yapılabilecek bir şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair, Sayın Akşener’in çok söylemleri olmuştur. ‘Biz noter değiliz, Altılı Masa karar verecek’ diye.

AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde, daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman illa de benim aday olmamı istiyorsa, o şeklide de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren bir insan değilim. Açıkçası gerçekten, korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa, her şeye de aday oluruz. Önceliğimiz kesinlikle Ankara’dır."

İmamoğlu, "Dün konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle ya da ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Süreçte şu anda ifade edebileceğim başka bir şey yok. Ben çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüm. Eski dost düşman olmaz" demişti.

Editör: Selda Manduz