'Dilan Polat bonus'lu dolandırıcılık: Hiçbir şey olmamış gibi 500 TL çek 'Dilan Polat bonus'lu dolandırıcılık: Hiçbir şey olmamış gibi 500 TL çek

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafınca yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.

Polat davasında önemli bir gelişme yaşandı. Bu önemli gelişmeyi davayı en başından beri takip eden adlardan biri olan Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Erdinç, Polat ailesinin avukatlarının TMSF'ye ve Vergi Dairesi'ne mal varlıklarının hazineye devrilmesi için dilekçe verdiğini açıkladı.

Erdinç'in açıklamasına göre; Polat Ailesi'nin avukatları, soruşturma sırasında el konulmuş taşınır ve taşınmaz tüm malların ve bankadaki paranın da hazineye devredilmesini istedi.

Ünlü gazeteci, Dilan ve Engin çiftinin avukatlarının yargılama sonunu beklemeden iki kuruma dilekçe vermesinin nedenini ise borçların şimdiden öğrenim edilmesi ve yargılama sonunda çıkacak para cezalarına ön bir önlem alınması olarak açıkladı.

Bunun önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Erdinç, Polat Ailesi'nin avukatı aynı zamanda da mali müşavirleri Ahmet Gün'ün itirafçı olarak verdiği ifadeleri hatırlattı.

Emrullah Erdinç, bazı paravan şirketlerden düzmece fatura kesildiğini ve bu çerçevede Polat ailesinin şirketlerine yüklü miktarda düzmece fatura girişi tespit edilmiş olduğu için, Dilan ve Engin Polat'a büyük bir vergi borcu çıkacağını söyledi.

Emrullah Erdinç "Polat ailesi, mali müşavirlerinin de söylemiş olduğu ortalama 1 milyar liralık düzmece faturayı kabul etmiş oluyorlar. Engin Polat'ın da daha önceki ifadelerinde 'Vergisel sıkıntılar yaşamış olabiliriz, sıkıntımız da var ise devletimize borcumuzu öderiz' diye beyanı bulunuyordu." ifadelerini kullandı.

Editör: Selda Manduz