Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili duruşma ikinci gününda sürerken, suikasta ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın aktardığı haberde, cinayeti şüphelisi Serdar Öktem'in kullandığı araçla tetikçinin bırakıldığı Bolu'da MHP Milletvekili İsmail Akgül'ün babasına ait aracın peş peşe kameralara takıldığı ortaya çıktı.

Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş' Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş'

Dosyaya konulan belgelerde; iddianamede Serdar Öktem'in kullandığı belirtilen araca Bolu MHP Milletvekili İsmail Akgül'ün babasına ait aracın eşlik ettiği görünüyor.

Belgelere göre, cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı cinayetin ardından Ankara'da eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Yöneticisi Emre Yüksel tarafından 30 Aralık 2022 Cuma günü akşamı alınarak İstanbul'a doğru yola çıktı. Yapılan incelemede Yüksel'in kullandığı 06AT5021 plakalı Audi marka aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı. PTS kayıtlarına göre, Audi marka araç 30 Aralık saat 22.25'te Bolu'ya giriş yaptı. Demirbaş ve Yüksel, aynı araçla daha sonra 23.27'de Bolu'dan çıkış yaptı. Soruşturma sürecinde şüphelilerin bu sırada tetikçiyi geçici olarak Bolu'ya bıraktığı değerlendiriliyordu.

PTS'ye takılan bir kamera görüntüsüne göre, Serdar Öktem'in kullandığı araç Bolu'da Karacasu Işıklar'da 11.37'de görüntüleniyor. Bu sırada Serdar Öktem'in önünde 14 AYY 148 araç seyrediyor. Söz konusu bu aracın dönemin Bolu Ülkü Ocakları Genel Başkanı İsmail Akgül'ün babasına ait olduğu öğrenildi. Akgül, 14 Mayıs seçimlerinde MHP'den Bolu milletvekili seçilmişti.

Editör: Selda Manduz