Gazeteci ve yazar Musa Anter’in (Apê Musa) oğlu Anter Anter, bu sabah saatlerinde vefat etti. Anter Anter, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu kırsal mahallesindeki evinin banyosunda vefat etmiş bir halde bulundu.

Anter Anter'in cenazesi, otopsi için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

BABASININ KATLEDİLDİĞİ GÜN VEFAT ETTİ

Anter Anter, babası Musa Anter'in katledilmesinin 32'inci yılında vefat etti. Apê Mûsa, bugün Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledildiği yerde anıldı. Akşam saatlerinde Apê Mûsa'nın Akarsu kırsal mahallesindeki kabri başında anma düzenlenecekti.

DEM PARTİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Anter Anter başsağlığı mesajı paylaştı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Musa Anter’in oğlu Anter Anter’in bu sabah Stilîlê’de yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Musa Anter’in katledilişinin 32'nci yıldönümünde yaşamını yitiren Anter Anter’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun, halkımızın başı sağ olsun. Tek dileği babası Musa Anter’i katledenlerin açığa çıkarılması ve yargılanması idi. Anter Anter’in yürüttüğü hukuk ve adalet mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz."

Seçil Erzan, Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez açıkladı Seçil Erzan, Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez açıkladı

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz