Antep’te oyun oynadıkları sırada arkadaşını yere düşürdüğü iddia edilen 15 yaşındaki Suriyeli A.Z., arkadaşının babası H.Ö ve amcası M.F.K tarafından öldüresiye dövüldü, cinsel istismara uğradı, ölüme terk edildi. Olay 9 Ocak 2014 günü Şahinbey ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde yaşandı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan A.Z., çevredeki yurttaşlar tarafından fark edildi. A.Z., olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, ailenin şikayeti üzerine saldırganlar H.Ö. ve M.F.K. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan bu kişiler tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Tutuklanan H.Ö.’nün taksirle yaralama nedeniyle 3 ayrı suç kaydının da bulunduğu belirlendi.

İşkenceye maruz kalan çocuğun ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş' Abdulkadir Selvi, Salim Güran ile işçisi arasındaki konuşmayı yazdı: 'Henüz bende değil, daha ölmemiş'

VALİLİK AÇIKLAMASI

Gaziantep Valiliğinden yaşananlara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde 9 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen 2009 doğumlu (A.Z)’nin darp edilmesi olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ivedilikle yapılan çalışmalar neticesinde;

Olayın failleri olduğu tespit edilen (H.Ö) ve (M.F.K) adlı şahıslar yakalanmış olup, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. 

Şahısların arşiv kayıtlarının incelenmesinde (H.Ö) adlı şahsın taksirle yaralama nedeniyle 3 ayrı suç kaydı bulunduğu anlaşılmıştır.

Hastanede tedavi altına alınan mağdura acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"HUKUKSUZ KARARLARDAN GÜÇ ALIYORLAR"

Emek Partisi Gaziantep İl Örgütü de yaşananlara dair açıklama yaptı. Açıklamada bu korkunç saldırının münferit olmadığı vurgulanarak, ''Ülkede hükümet ve burjuva muhalefet eliyle yaratılan ırkçı ve göçmenleri hedef haline getiren göçmen düşmanı atmosfer bugün şehrimizde 15 yaşındaki mülteci çocuk A.Z'nin yaşadıklarında kendisini göstermiştir. Bunu yapanlar iktidarın mültecilere dair hukuksuzca aldığı kararlardan güç alıyor, yapsa da bir şey olmayacağını bilerek ve düşünerek hareket ediyorlar. Mülteci çocuklar devlet politikası olarak fabrikalarda ucuz iş gücü olarak sömürülüyor, evlendiriliyor, istismar ediliyor hatta bugün de gördüğümüz gibi vahşice 'öldü' denilerek yol kenarlarına atılıyor'' denildi.

Valiliğin yaptığı açıklama ile meseleyi örtbas etmeye çalıştığını belirten EMEP, ''Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamada yaşanan vahşete hiç değinmeden meseleyi örtbas etmek istemektedir. Yaşanan bu saldırıyı tekil, bireysel, münferit bir olay olarak göstermek istediklerini biliyoruz. Partimiz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, göçmen düşmanı politikalara karşı mücadele etmeyi sürdürecektir'' dedi.

Editör: Selda Manduz