Bir grup Ankaragücü taraftarı, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak saldıran AKP kurucu üyesi ve eski AKP milletvekili Faruk Koca'ya destek açıklaması yaptı.

Beştepe Tesisleri önünde toplanan taraftarlar, "İyi gününde, kötü gününde. Hep beraberiz, Ankaragüçlüyüz" ve "İmparator Faruk Koca" tezahüratlarında bulundu.

Taraftar grupları yaptıkları ortak açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ve hakem hatalarından şikayetçi kulüplerin bile Koca'ya sosyal medyadan "saldırdığını" savunarak, "Başkanımız, elindeki düdükleri silah gibi kullanan hakemlere karşı, kulübümüz ve camiamızın hakları adına ölçülülük sınırı aşılmışsa da sonuna kadar mücadele etmiş ve bizim gözümüzde, olmasını hiç istemesek de tepkisini göstermiştir. Bu olay umut ediyoruz ki futbol tarihimizde milat olur ve hakları yenen tüm camialar, TFF ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) suçlarını başkanımız Faruk Koca üstünden aklamaya çalışmazlar. Ankaragücü taraftarları olarak başkanımız ve armamızın arkasında olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Artı Gerçek’in haberine göre, Ankaragücü taraftarlarının, yarından itibaren Tandoğan Tesisleri'nde oturma eylemi başlatacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

1-1 sona eren Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, koşar adımlarla sahaya girip Meler’e yumruk atmıştı.

Saldırgan Koca, Halil Umut Meler'e attığı yumruğun ardından hastaneye götürülmüştü. Hastaneden tekerlikli sandalye ile çıkartılan Koca, bazı taraftarların tezahüratlarıyla gözaltına alınmıştı.

Yere düşen Meler’e Koca’nın yanındakiler tekme tokat saldırmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Takipçisiyiz” demişti.

TFF Yönetim Kurulu da olağanüstü toplanma kararı almıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantıdan önceki açıklamada “Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek. Alacağımız karar çok sert olacak. Herkes bunun bedelini ödeyecek” demişti.

Vanspor FK yeni sezon formalarını Kürtçe kliple tanıttı Vanspor FK yeni sezon formalarını Kürtçe kliple tanıttı

Meler'i saha içinde darp ettiği için tutuklanan Faruk Koca, MKE Ankaragücü başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Editör: Selda Manduz