Politika

AKP'li Siverek Belediyesinden kişiye özel ilan: Zabıta alımı için mimarlık şartı

AKP'li Siverek Belediyesi zabıta alımı ilanında mimarlık, mühendislik, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun olmak gibi şartlar getirdi.

Abone Ol

AKP'li Siverek Belediyesi, toplam 25 memur alımına dair belediyenin internet sitesinde ilan yayınladı. 10 zabıta memuru alımı için aranan şartlar ise tartışma yarattı. Zabıta memuru alımı için inşaat, jeoloji, makine ve gıda mühendisliği, mimarlık, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun olunması şartları konuldu.

'ZABITALARDA BU TARZ NİTELİKLER ARANMAZ'

Artı Gerçek'ten Ali Gül’e konuşan DEM Partili Siverek Belediye Meclis Üyesi Sedat Çelik, "Zabıtanın şehir planlamasıyla ne işi var? Zabıta olarak alacakları kişiler şehir planlaması mı yapacak? Yine makine, inşaat ve jeoloji mühendisi zabıtalıkta ne işe yarar, ben anlamış değilim. Zabıtalarda bu tarz nitelikler aranmaz. Genellikle bu tür ilanlarda herhangi bir ortaöğretim, ön lisans ya da lisans mezunu olması istenir. Yani hangi bölümden mezun olduğunun bir önemi yoktur" dedi.

'BİR TEK ALINACAK KİŞİLERİN İSİMLERİNİ YAZMAMIŞLAR'

Belediyenin 'özel' nitelikli zabıta ilanına tepki gösteren Çelik, "İlanda bir tek alınacak kişilerin isimlerini yazmamışlar. Burada kişiye özel ilan açılmış gibi seziyoruz. Bu şekilde ilana çıkılmasını doğru bulmamanın yanında, AKP iktidarında böyle bir şey olmasına da şaşırmıyoruz" diye konuştu.