AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Tuzla'daki TOKİ mağdurları ile 'çözüm' için bir toplantıda buluştu.

Ancak toplantıda mağdurlar ile Kurum arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kurum'un mağdurlara "Bağırmayın" diye bağırdığı iddia edildi. Yaşanan tartışma Sözcü TV'nin kameralarına yansıdı.

Tuzla’da beş yıldır evlerine sahip olmak için bekleyen ve fahiş tutarlardan şikayetçi olan TOKİ mağdurları Murat Kurum’la bir araya geldi, ama masadan ‘anlaşma’ değil ‘tartışma’ çıktı. Sabit taksit isteyen mağdurların talebi kabul edilmedi. Kurum’un yüzde 25 indirim ve KDV’yi yüzde 1’e düşürme teklifinde bulunduğu belirtildi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Suçsuz olduğu anlamına gelmez Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Suçsuz olduğu anlamına gelmez

TOKİ MAĞDURLARI KURUM'U PROTESTO ETMİŞTİ

TOKİ'nin 4 yıldır konutlarını teslim etmediği ve taksitlere yaptığı zamlarla mağdur ettiği Tuzla’daki TOKİ mağdurları Murat Kurum'u adaylığının ilk gününde protesto etmişti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 yıldır teslim edilmemesi ve konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen mağdurlar, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemde sabit taksit ödemesi ve KDV’nin yüzde 1’de tutulmasını istemişlerdi.

Editör: Selda Manduz