Antep’te iş kazalarıyla çok fazla gündeme gelen Akınal Sentetik’te, Mehmet Demir adlı işçinin baş parmağı koptu. Parmağı dikilen işçi taburcu oldu.

Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı

İş kazasını duyuran Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası(BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, X hesabından yaptığı paylaşımda “ Yine iş kazası! Yine Akınal Sentetik! Bu vahşete kim dur diyecek! Onlarca işçinin elini ve parmaklarını kaybettiği, işçilerin mezbaha dediği Akınal Sentetik’te bu kez de Mehmet Demir adlı işçinin baş parmağı koptu. Dün kazadan sonra ameliyatla parmağı dikilen Demir taburcu oldu. Aylardır bu fabrikadaki iş kazalarını gündeme getiriyoruz. Bakanlıkları ve yetkili kurumları göreve çağırdık. Meclise kadar gittik. Hâlâ tek bir yaptırım, tek bir soruşturma, tek bir ciddi denetim yapılmadı. Geriye tek çare kaldı: işçilerin bu mezbaha düzenine karşı örgütlenmesi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz