Adana'da 7 Kasım günü Demhat Sağlam ve Hamza Şişman baraj yolunda bankta oturdukları sırada 'ruhsatsız silah bulundurmak' iddiasıyla gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sevda Karaca: GGM'lerin içerisinde salgın olabileceğine dair endişeler var Sevda Karaca: GGM'lerin içerisinde salgın olabileceğine dair endişeler var

Hamza Şisman'ın ailesi çocuklarına işkence yapıldığını belirterek İHD Adana Şubesine başvurdu.

İHD Adana Şube Başkanı avukat Yakup Ataş, gözaltına alınan Demhat Sağlam ve Hamza Şişman'ın polisler tarafından ıssız bir yere götürüldükleri, başlarına çuval geçirildiği ve kafalarına silah dayandığının iddia edildiğini, İHD üyesi avukatların Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

'İŞKENCE İDDİALARI ARAŞTIRILSIN'

Benzeri vakaların giderek arttığını belirten Ataş, "Benzeri vakıaların giderek artmakta olduğunu kaygıyla görmekteyiz. Bu anlamda İçişleri Bakanlığını ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığını belirtmiş olduğumuz işkence ve kötü muamele iddialarının derhal etkin bir şekilde soruşturulması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için göreve davet ediyor, İHD Adana Şubesi olarak süreci yakından takip edeceğimizi de ayrıca belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

'AÇIK ARAZİDE ÇIPLAK İŞKENCE'

Demhat Sağlam ve Hamza Şişman'ın avukatı Tugay Bek da şöyle konuştu:

"Polisler, gözaltına aldığı kişileri öncelikle kafasına beyaz bir çuval geçirip, bilinmeyen açık bir araziye götürüp orada çırılçıplak soyuyor, dövüyor, saatlerce tazyikli suyla ıslatıyor, korkutuyor. Gençlerin kafasına silah dayıyor, yere ateş ediyor, çukur kazıp oraya gömeceği yönünde tehditlerde bulunuyor. Bunların hepsini çocuklar ifadelerinde belirttiler. Biz de avukat olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.

Şimdi buradan bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Yani polisler böylesi bir suç işliyorlar. Alenen işkence, kötü muamele suçu işliyorlar. Cumhuriyet savcılığı bu suçun faillerini açığa çıkartabilir.Çünkü bu çocukların gözaltına alındığı yer belli. Gözaltına alındığı yerden adli tıp kurumuna getirilme güzergahı belli. Oradan da emniyete geliş güzergahları belli. Bunların hepsinin MOBESE kayıtları incelendiğinde analiz edildiğinde çocukların iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı net bir şekilde ortaya çıkacak. Yeter ki savcılık bu olayı açığa çıkarmak istesin" dedi."

'ÇOCUKLARIN HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK'

Hamza Şişman'ın babası Abdullah Şişman, polislerin gençlerin oturdukları bank civarında silah bulduklarını ve bu silahın oğlu ve arkadaşının olduğunu iddia ettiklerini söyledi. Şişman, "Çocukların hiçbir şeyden haberi yok. Siz o silahı nereden getirdiniz? Nasıl orada buldunuz? Biz buna inanmıyoruz. Çocukları emniyete götürmüyorlar. Çocukların üstüne su döküyor, çıplak ediyor, çocuklara eziyet çektiriliyor, darp ediyorlar. 'Bu silahı almazsanız çok kötü şeyler gelecek başınıza' diyorlar. Darp ediyorlar. Polisle, silah sıkıyorlar havaya, yere" diye konuştu.

Anne Fadime Şişman da oğlunun daha önce hiçbir suça karışmadığını belirterek, suçsuz yere tutuklandığını söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz