ABD ordusu Suriye'nin yaşadığı İran destekli milislere hava saldırısı düzenlendi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İran Devrim Muhafızları ve onların müttefiklerinin kullandıkları bir silah deposunun vurulduğunu açıkladı.

Austin saldırısının F-15 tipi iki savaş jetiyle düzenlendiğini ve bölgedeki ABD güçlerine düzenlenen son saldırılara ilişkin bilgilerin aktarıldığını belirtti.

Austin "Eğer İran'ın vekillerinin ABD güçlerine saldırıları devam ediyorsa, dayanıklılığımızı korumak için ek adımlar atmakta olup bitmiyorz" dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırısının Deyrezzor'da yapıldığını ve İran'ın güçlendirilmiş gruplar için faaliyet gösterdiğini gösteren 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre Ekim ayı ortası itibarı ile İran yanlısı milisler ABD üstlerine en az 40 saldırıda bulundu.

Bunların arasında 22'sinin Irak'ta 18'i ise saldırılarda 45 ABD askeri yaralandı. İnsansız hava araçları ve roketlerle düzenlenen saldırıların başarılı olamadığı ve ABD askerlerindeki yaralanmaların ciddi olduğu kaydedildi.

Reuters: İsrail, 5 bin çağrı cihazına patlayıcı yerleştirdi Reuters: İsrail, 5 bin çağrı cihazına patlayıcı yerleştirdi

ABD'nin Suriye'de 900, Irak'ta ise 2 bin 500 askeri konuşlu bulunuyor.

Kaynak: DW Türkçe

Editör: Selda Manduz