Dünya

7 Ekim'den bu yana Gazze'de 900'den fazla Filistinli aile katledildi

Gazze Medya Ofisi, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 902 Filistinli aileyi öldürdüğünü açıkladı.

Abone Ol

Gazze Medya Ofisi (GMO), 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun Gazze'de 902 Filistinli aileyi katlettiğini açıkladı.

GMO, tüm aile üyelerinin öldürülmesinin, nüfus kayıtlarından silinmesine yol açtığını belirtti

GMO İsrail ordusunun 1.364 Filistinli aileyi öldürdüğünü, bir aile hariç tüm aile bireylerini öldürdüğünü, 3.472 aileyi de öldürdüğünü, aile başına sadece iki kişinin sağ kaldığını belirtiyor.

GMO açıklamasında, "İsrail işgalinin tüm Filistinli aileleri öldürme suçunu şiddetle kınıyoruz ve işgalcilerin Filistin halkımıza karşı gerçekleştirdiği tüm katliam ve soykırımları da kınıyoruz" ve "Dünya çapındaki tüm ulusları, özellikle çocuklara ve kadınlara yönelik bu sistematik suçları kınamaya çağırıyoruz." Denildi

YARGILAMA ÇAĞRISINDA BULUNULDU

GMO ayrıca, İsrail'e silah sağlayan "tam Amerikan sponsorluğu ve çeşitli Avrupa ve Batı ülkelerinin katılımına dikkat çekerek, söz konusu ülkelerin dünya çapında uluslararası ve ceza mahkemelerinde yargılanması çağrısında bulundu.

"Uluslararası toplumu ve tüm uluslararası ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarını, Amerikan yönetimine ve suçlu işgalcilere baskı yaparak, bir yıldır devam eden soykırımı ve kan dökülmesini durdurmaya çağırıyoruz."

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı bombalama, top atışı ve baskınlarla başlayan savaşta 41 bin 698 Filistinli hayatını kaybetti, 96 bin 600'den fazla kişi yaralandı, 10 binden fazla kişi ise kayıp veya enkaz altında kaldı.

İsrail, çok sayıda ateşkes çağrısına rağmen saldırganlığını durduracak bir ateşkes anlaşmasına varamıyor.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'na göre, İsrail'in savaşı başladığından bu yana Gazze'deki insanların yaklaşık yüzde 80'i, yani 1,9 milyon kişi yerinden edildi, bu da her 10 Gazelliden 9'una denk geliyor.

Birçok ülke İsrail'i Filistin halkına karşı soykırım yapmakla suçladı ve Güney Afrika devleti mahkemeye verdi. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'de "muhtemel" soykırım eylemleri olduğuna karar verdi ve Filistin'i işgalinin yasadışı olduğuna hükmetti.

SİLAH SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Batılı ülkelerin, İsrail'e devam eden savaşta yardım ettiği iddia edilen silah satışlarını durdurmaları yönünde çağrılar yapılıyor.

ABD, İsrail'in en büyük silah tedarikçisi konumunda bulunuyor ve yakın zamanda bu devlete 20 milyar dolarlık bir silah satışını onayladı.

İngiltere, İsrail'e verdiği 350 silah ihracat lisansının 30'unu askıya alırken, Başbakan Starmer, Pazartesi günü İran'ın gerçekleştirdiği saldırıların ardından da dahil olmak üzere, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu defalarca dile getirdi.

Silahların askıya alınmasının sebebi, bu silahların uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlallerinde kullanılma riski olmasıydı.