Basın Özgürlüğü

"7 Ekim'de yaşanan terörist bir eylemdi" diyen Habertürk muhabirinden açıklama

Habertürk'ün Toktaş'ı bölgedeki görevinden geri çektiği iddia edildi.

Abone Ol

7 Ekim Hamas saldırısıyla ilgili sözleri sosyal medyada gündem olan Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş, kamuoyundan özür dilediği bir açıklama yaptı.

Gazze sınırındaki Sderot kentinde bulunan Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş'ın İsrail saldırılarıyla ilgili gelişmeleri anlattığı yayında kullandığı, "7 Ekim'de yaşanan terörist bir eylemdi" ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

Yayındaki ifadeleri sonrası Habertürk'ün Toktaş'ı bölgeden çekme kararı aldığı iddia edildi.

Saime Toktaş, canlı yayındaki sözlerinin ardından özür dilediği bir açıklama yayınladı.

Toktaş şu ifadeleri kullandı:

'ASLA KURMAYACAĞIM BİR CÜMLE'

"Günlerdir İsrail’den yayın yapıyoruz. Kendimizi ve dilimizi korumaya çalışmamıza karşın bu aynı zamanda bir enformasyon savaşı ve mutlaka etki altında kalabiliyoruz. Son bir kaç gündür güvenlik noktasında bazı ciddi sıkıntılar yaşadık.

Bunun da beraberinde getirdiği stres ve zihin dağınıklığı sebebiyle sehven asla kurmayacağım ve bugüne kadar da kurmadığım bir cümle çıktı ağzımdan. Yayın stresiyle sonrasında cümlemi toparlayamadım.

Öncelikle Gazze’deki bu insanlık dışı katliamı günlerdir takip eden bir insan olarak çok üzgünüm. Asla kurmayacağım bir cümlenin zihin dağınıklığıyla ekrana taşınmasından dolayı da kamuoyundan tüm samimiyetimle özür diliyorum.

Şimdi bu açıklamayı yapmak zorunda kalmak çok üzücü… Çünkü ben o saldırdığınız kişi değilim."