25 Kasım, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1999 yılında ilan edilen uluslararası bir gündür.

25 Kasım'ın tarihi, Dominik Cumhuriyeti'nde 1960 yılında diktatör Rafael Trujillo tarafından öldürülen Mirabal kardeşlere ithafen seçilmiştir. Mirabal kardeşler, Trujillo'nun diktatörlüğüne karşı mücadele eden aktivistlerdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, her yıl dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinlikler, kadına yönelik şiddetin tüm boyutlarını görünür kılmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir.

Türkiye'de de her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin güçlendirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Canlı yayın açan Nazmiye, Müge Anlı hakkında konuştu: 'Reyting...' Canlı yayın açan Nazmiye, Müge Anlı hakkında konuştu: 'Reyting...'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında, kadına yönelik şiddetin tüm boyutları görünür kılınmaya ve bu konuda farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadına yönelik şiddetin tüm boyutlarıyla bir insan hakları ihlali olduğunu hatırlatmak ve bu konuda mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen önemli bir gündür.

Editör: Selda Manduz